top of page

Ons verhaal

Uw bezoek begint hier

De Ark Van Zarren is een niet-actieve boerderij, midden in de provincie West-Vlaanderen, op een 8-tal km van Diksmuide, aan de rand van de Westhoek. De hoeve werd met veel liefde en zorg gerestaureerd. Nu verwelkomen we onze gasten in onze B&B in een eigentijds romantische en landelijke stijl. Bij ons kom je helemaal tot rust in de natuur.

De bio-groenten, -fruit, -bloemen en -kruiden uit onze tuin verwerken we met veel passie in ons huis en bereidingen. Alle dagen staan ook  zelf gebakken brood , pannenkoeken en taarten op het menu . Bij een verblijf op onze hoeve ligt het accent op rust en ontspanning. Dit gevoel van rust en harmonie willen we graag delen met onze gasten die even het leven van de stad of de drukte willen ontvluchten. Van hieruit kan je op een al dan niet sportieve manier de ruime omgeving van de boeiende Westhoek verkennen.

Onze kamers

Onze B&B biedt drie prachtige kamers in landelijke romantische stijl. In de oude stallen van de boerderij zijn twee stalkamers gemaakt. De Saint-Germain & de Rosa-Maria, elk met hun uniek karakter. Verder is er nog de grote hoevekamer. Een prachtige luxesuite met een weids uitzicht over de velden.

Publicatie

Ark van Zarren B&B is aanbevolen in de Michelingids 2019

"In de Ark van Zarren kom je helemaal tot rust in hun leefwereld. Bij Elsje & Chery word je met open armen ontvangen. Ook 's ochtends wordt er een overheerlijk uitgebreid ontbijt voorzien."

UNPLUGGED 
CAMPAGNE WESTTOER

Onze Ark Van Zarren is geselecteerd als logie voor de 'UNPLUGGED' campagne van Westtoer.

 

Even tot stilstand kunnen komen, alleen of in gezelschap, in een kader van rust en ongedwongenheid. Er is een mand met tools aanwezig om het verblijf te helpen inkleuren ( met persoonlijk werkboekje , meditatie /yoga kussen en matje , boeken , een bluetooth speaker , etc ).


Specifiek kan je bij ons een  initiatie sessie mantra zingen boeken voor één uur met één à twee personen voor 25 euro. En dichtbij in onze straat kan je terecht voor oosterse massage bij massagehuis Wipada en ook dichtbij is er wellness LYF

Om deze ervaring te boeken meld je "unplugged" in de boekingsaanvraag hieronder

Sfeer & leefwereld

Onze B&B in Zarren is gelegen in de natuur omringd met neerhofdieren en een waaier aan vogeltjes die zich ook allen thuis voelen op onze ark. Als gast kom je helemaal tot rust op de vele plekjes die voorzien zijn in de tuin en in het gastenhuisje ‘het Atelier ‘….

Gevoel van rust & harmonie

Na het ontbijt kunnen de gasten gebruik maken van het Atelier als ontspanningsruimte, het voorhof, het terras en het gastenbloementuintje aan de weidekant.

Restaurants & hotspots in de buurt

Wij informeren onze gasten waar de leuke plekken in de buurt zijn.

 

We hebben diverse mooie wandel- & fietsroutes in de buurt:

Wandelroutes: Driegrachten-wandelpad (Merkem) 6,5 km, Blankaart-wandelpad

(Woumen-Diksmuide) 9,6 km, Zannekin wandelpad (Lampernisse) 6,4 km, Beverdijk-wandelpad (Pollinkhove) 8,2 km.

Fietsroutes: Boterlandroute (Diksmuide) 44 km, Krekedalroute (Diksmuide) 47 km, Bakelandroute (Houthulst-Langemark) 46 km, Molenroute (Kortemark)

We hebben ook tal van goede restaurants in de buurt:

Puur in Klerken, Goesting, De Boucherie, De Copains in Houthulst, Nicolas, Père et Mère, Notarishuys, Medard, Commerce 82 in Diksmuide,  't Klein Gewin, Scheeweghe in Diksmuide of Barisdam in Werken.

De natuur rondom de B&B

Dichtbij de Ark van Zarren is een bezoek aan het natuurreservaat De Blankaart in Woumen een niet te missen belevenis. Je vindt er in dit waterrijk gebied naast de 50 ha grote vijver ook rietmoerassen en laaggelegen hooilanden. In de natte broeklanden komen jaarlijks duizenden vogels overwinteren en broeden. Wie gaat wandelen in De Blankaart voelt zich één met de verstilde natuur. Ook een begeleide rondvaart met de fluisterboot is een onvergetelijk en verrijkend avontuur. Vergeet je verrekijker niet en breng in

regenrijke periodes zeker laarzen mee. Ook de vallei van de Ijzer, die door het noordelijke deel van de Westhoek richting kust loopt, geeft een mooie impressie van het groene landschap en verloren gewaande hoekjes natuur.

 

IMG_1376.JPG

Ontdek ook onze interieurwinkel
in het historisch stadscentrum van Brugge

ark2_ 13 - kopie.jpg

Boek hier jullie kamer

Zarren- Lindestraat 44

8610 Zarren

+32 (0)51 63 79 61

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page